Apolitični

Intervju s Tomislavom Bralićem

Tomislav Bralić i njegova klapa Intrade zasigurno su među najpoznatijim ikonama klapske dalmatinske glazbe – i to već puna tri desetljeća.

Upravo obilježavanje obljetnice svog rada okrenuti će, a kako drukčije nego opet pjesmom. Još je malo dana ostalo do glazbene poslastice na Prokurativama. Festival zabavne glazbe Split 2016. približava se i ove godine u amfiteatarskom ugođaju jedne od najljepših pozornica. Tako je i ove godine. A brojnim radnim obvezama usprkos, Tomislav Bralić našao je vremena da nam odgovori na neka pitanja za naš Apolitični portal.

Tomo, recite nam kako početak ljeta provodi klapa Intrade i vi osobno?
– Kao i svake godine, radno, pjevajući, putujući, a nađemo malo vrimena za sport i kupanje.

Neizbježni su hrvatski festivali zabavne glazbe bez vas. Za koje se pripremate i što znači festivalski nastup za klapu koja privlači posjetitelje bez obzira na godišnje doba?

– Ove godine pjevamo na CMC festivalu i na Splitskom. Mislimo da su festivali najbolji način za promociju pjesme. Nama Splitski festival puno znači i tu uvijek nastupamo s najboljim pjesmama (Zašto uvik pivan, Nisan te sriće, Cviće,..). Ove godine imamo izvanrednu pjesmu koju nam je napisao Vinko Barčot i mislimo da će biti ne samo ljetni hit, nego pisma koja će još duga dugo trajati. Pjesma se zove „Ne mogu te prestat jubit”.

Godinama ste zajedno, klapska priča od vas je mnogima ispričana, ljudi vas poznaju kao veseljaka i čovjeka koji živi za klapsku pismu, druženje, uza sve ste i obiteljski čovjek. Kako uspijevate sve svoje potrebe uskladiti? Što vam možda nedostaje u životu, a da i to trebate ostvariti?
– Ja živim normalno, obiteljski i skladno i kad je to sve u redu, onda mogu i pivati. U životu mi nedostaje ništa, osim malo više slobodnog vrimena.

Tomislave, sjajni ste u športskim dvoranama, na trgovima, po klubovima. Postoji li još koje mjesto ili pak područje Hrvatske i svijeta gdje bi htjeli pjesmom pozdraviti drage ljude?

– Volija bi pivat na svim mjestima, trgovima, dvoranama, gradovima gdje nismo bili. Imamo jednu klapsku kartu na kojoj obilježavamo mjesta gdje smo bili. Još nedostaje Afrika, Rusija itd. Uglavnom dobivamo pozive u sve dijelove svijeta, gdje god ima Hrvata.

I za kraj, kratko nam kažite, što možemo očekivati od vas do kraja godine? Kada ćete na odmor i kako ćete ga provesti?
– Do kraja godine imamo još puno koncerata, a između njih ćemo odmarati. U prosincu imamo veliki koncert u Zagrebu i početkom 2017. slijedi zasluženi odmor.

Pozdrav, Tomislav Bralić!