Apolitični

INTERNET RADIO: Radio Tvornica okupio ekipu sa Stojedinice

‘Bit ćemo radio kritičkog i slobodnog duha‘

‘Puštat ćemo raznovrsnu glazbu pa će kod nas slušatelji moći čuti što se slušalo 70-ih, ali i najnoviji hit‘

Kada je ove godine ugašena Stojedinica, činilo se da je zauvijek otišla u “radijsku tišinu”. Gašenje radija koji je bio utjelovljenje borbe za slobodu i pravo na kritičko mišljenje, izazvalo je nezadovoljstvo i razočarenje svih onih za koje je ta postaja odavno postala simbol neovisnosti i demokracije.

I iako se činilo da nade za povratak Stojedinice nema, ona se, na neki način, vratila. U drugom obliku, ali s istom esencijom.

Naime, stara ekipa s kultne Stojedinice okupila se – na novom radiju, Radiju Tvornica.

Iz Radija Tvornica ističu da će ići ukorak s vremenom: nikad neće nedostajati aktualnih vijesti niti aktualnih glazbenih hitova, a da će radio odražavati duh vremena, pokazuje i činjenica da je riječ o internet radiju.

– Danas se skoro cijeli naš život odvija na internetu. Logično je da vam i omiljeni radio bude na internetu – kaže Berdais te otkriva programsku viziju novog zagrebačkog internet radija:

– Glazbeni smo radio pa nam je fokus na glazbi. Puštat ćemo raznovrsnu glazbu pa će kod nas slušatelji moći čuti glazbu 70-ih, ali i najnoviji hit. Nećemo se specijalizirati za neki žanr, ali naglasak će biti na rocku. Imamo veliku glazbenu bazu i bitno nam je da se ne ponavljamo i ne rotiramo stalno iste pjesme – naglašava Berdais te napominje da, osim u glazbi, slušatelji mogu uživati i u kvalitetnom govornom dijelu programa.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay