Apolitični

Interliber – 39. međunarodni sajam knjiga i učila

Međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber, ili popularnije nazvan Zagrebački velesajam, i ove godine za sve ljubitelje pisane riječi pripremio je paviljone prepune raznih naslova, druženja s književnicima, radionice, izložbe, projekte i brojne druge zanimljivosti.

39. izdanje Zagrebačkog velesajma održat će se od 8. do 13. studenoga, a iz organizacije sajma najavljuje bogato knjiški popunjene paviljone 5 i 6 te brojne književnike koji u goste stiže ne samo iz Hrvatske, već i iz inozemstva. Upoznavanje s autorima knjiga, razgovori, potpisivanja, susreti s nakladnicima, knjižničarima i okrugli stolovi samo su dio zanimljivog i bogatog programa na kojem već godinama ljubitelji knjiga različitog stila i ukusa pronalaze odgovarajuće naslove i to po izrazito pristupačnim cijenama.

Svi najznačajniji hrvatski nakladnici i ove godine iskoristit će priliku predstaviti svoja nova izdanja, s različitih tematskih i žanrovskih područja, a ove godine posebnost sajma jest i predstavljanje poslovnog svijeta izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s iznimno bogatom ponudom knjiga i učila.

U sklopu glavnog programa održat će se edukativno-zabavna radionica Znanstveni kvart koju organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske, a organizira se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti.

U popratnom programu očekuju se i dvije nacionalne izložbe na kojima će se predstaviti Narodna Republika Kina i Republika Srbija. Kineski ili Pekinški sajam predstavit će jednu novu zvijezdu književne scene, knjigu recepata poznatog šefa kuhinje, za koju vjerujemo da će pronaći publiku i u Hrvatskoj, a možete sudjelovati i u proučavanju kineske kaligrafije i budizma uz ispijanje tradicionalnih kineskih čajeva.

Privredna komora Srbije prezentirat će nacionalnu književnost i naslove 18 nakladničkih kuća.

Uz bogatu ponudu knjiga i učila, u kojoj svatko može pronaći naslov za sebe. Na 39. Interliberu očekuje vas veliki broj književnika i nakladnika voljnih podijeliti svoje ideje i znanje s vama, edukativne i zabavne radionice i dječji program.

Ulaz na sajam je besplatan, stoga svakako posjetite Zagrebački velesajam i osjetite snagu pisane riječi na šestodnevnom događanju posvećenom upravo knjizi.