Apolitični

Instagram je mnogima postao neprepoznatljiv: “Ovo više nije ono što smo imali”

KORISNICI Instagrama kažu kako žele natrag svoju staru aplikaciju. Sjedeći u hotelskoj sobi u petak, Tatiana Bruening otvorila je telefon i dodirnula ikonu Instagrama. Otkako ga je posljednji put otvorila, njezin Instagram feed ažuriran je na format preko cijelog zaslona. Svaka objava ispunila je cijeli zaslon, a videozapisi su se reproducirali u petlji. Više nije mogla vidjeti sljedeću fotografiju ili video ako nije prešla do njih.

Umjesto objava prijatelja, Bruening je bila preplavljena oglasima, kao i kratkim videozapisima (reels) od ljudi koje ne prati. Smatrala je da su promjene učinile aplikaciju neprepoznatljivom. Tada je objavila post koji će uskoro postati viralan: “Učinite Instagram ponovno Instagramom.”

“Bila sam frustrirana. Ovo nije Instagram kakav smo imali. Postao je čudan”, rekla je Bruening za The Wall Street Journal.

Sestre Kardashian su podijelile poziv na potpisivanje peticije

Kim Kardashian i Kylie Jenner, koje imaju 326 milijuna, odnosno 361 milijun pratitelja u aplikaciji, među brojnim su korisnicima koji su podijelili objavu Bruening koja poziva ovu platformu da prestane pokušavati biti TikTok.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay