Apolitični

Industriji razvoja videoigara u Hrvatskoj nedostaje stručnjaka

Industrija razvoja videoigara u Hrvatskoj bilježi konstantan rast prihoda i zaposlenih, do 2025. godine očekuje se globalni prihod od 300 milijardi dolara.

Stoga je Visoko učilište Algebra predstavila svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara.

Voditelj studija razvoja računalnih igara, Igor Margan, predstavio je program, pojasnio zašto su odabrali kurikulum koji pokriva i programiranje, ali i marketing te što očekuju od studenata.

Algebra je prepoznala strateški potencijal game development industrije i u skladu s potrebama tržišta rada razvila novi studijski program koji je nedavno i službeno pozitivno ocijenjen na sjednici akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Program novog Algebrinog studija osmišljen je s ciljem pružanja suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara iz područja programiranja, stvaranja iskustva igranja, 3D dizajna, marketinga i poslovnog planiranja, rekao je Margan te dodao kako već imaju dobre odnose s industrijom razvoja videoigara u Hrvatskoj te se nadaju da će većina predavača dolaziti upravo “iz struke” kako bi studenti mogli dobiti informacije o tome što se i kako radi iz prve ruke. Otkrio je i kako će studenti imati priliku proći stručnu praksu u uglednim hrvatskim studijima za razvoj videoigara. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay