Apolitični

In memoriam: Luciano Perić

In memoriam: Luciano Perić

U Splitu nas je 31. siječnja napustio dugogodišnji baletni pedagog i voditelj Plesnog teatra Glazbene mladeži Split Luciano Perić.

Rođen je 24. siječnja 1940. u Zadru, a 1962. postaje plesač i solist Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u kojem djeluje sve do odlaska u mirovinu 1989. godine.

Bio je direktor Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u više navrata, a od 1985. organizira i vodi Plesni teatar Glazbene mladeži Split. Preko trideset godina uz baletnu pedagoginju Branku Ćića Trumbić odgaja brojne generacije djece i mladih plesača od koji su mnogi balet i ples odabrali kao životni poziv te kasnije ostvarili i zapažene profesionalne karijere u Splitu, ali i diljem svijeta.

Luciano Perić ostat će zapamćen po cijelom nizu solističkih uloga i koreografskih kreacija u brojnim baletima i baletnim točkama, u opernim naslovima te u radu s djecom i mladima.

Zajednička komemoracija Glazbene mladeži Split i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu održat će se u petak 10.02.2017 u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu s početkom u 12 sati.