Apolitični

Impresije sa gostovanja sarajevskog restorana “4 sobe” u Hotelu Park u Splitu

Impresije sa gostovanja sarajevskog restorana “4 sobe” u Hotelu Park u Splitu

U subotu, 1. aprila, restoran « 4 sobe gospođe Safije“ je gostovao u Hotelu „Park“ u Splitu, u sklopu projekta „Ljubav spaja. Hrana također.“ Projekt koji traje već dvije godine, zamišljen kao razmjena izuzetne hrane, dobrog pića i muzike, te druženje s dragim prijateljima, postao je neizostavan dio rada „4 sobe“.


Subotnje druženje sa gostima Hotela „Park“ je bilo upravo to. Jela koja je odabrao glavni chef „4 sobe“, Emir Paravac, a koja predstavljaju najbolje od bh. kuhinje, spremljena i prezentirana na novi način, u skladu sa filozofijom „4 sobe“, i praćena najfinijim vinima koja se prave u Bosni i Hercegovini, dali su jednu novu dimenziju našem druženju. U sjajnoj atmosferi jednog od najstarijih hotela u Splitu, „4 sobe“ su bile u prilici pokazati po čemu je bh. kuhinja tako poznata, kao i da se ta tradicija nastavlja, prilagođena modernom životu i filozofiji.


„Od samog početka projekta „Ljubav spaja. Hrana također“ naša je namjera bila upravo to –spajanje s ljudima koji se vode istom filozofijom kao i mi, i koji znaju da samo ljubav koja se dijeli s drugima je vrijedna,“ izjavio je Amer Sinanović, kreativni direktor restorana „4 sobe gospođe Safije“, dodavši da „iako je ovo bila uzvratna posjeta, to ne znači da smo gotovi. Imamo velike planove za budućnost, i drago nam je što imamo prijatelje u tom projektu koji nas podržavaju. Namjera nam je da proširimo ‘našu porodicu’, i jedva čekamo da našim vjernim gostima ponudimo nove sadržaje.“
Posjetioci su imali priliku probati menu, napravljen specijalno za ovu priliku, koji se sastojao od namirnica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i muzici, uz poznati mostarski duo „Baramitango“.
„Ponosni smo što smo restoran koji i prakticira ono za šta se zalaže: dobra hrana, dobro piće, muzika, i ono najbolje – prijatelji s kojima to dijelimo,“ izjavio je Sinanović.