Apolitični

Imotski ušao u povijest HTZ-a

Imotski je ušao u kronologiju rada Hrvatske turističke zajednice od njenoga osnutka na vrlo zanimljiv način. Naime, u tom gradu održana je sjednica Turističkog vijeća HTZ-a, i to prva takva izvan Zagreba.

Osim toga, sjednici je prisustvovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, što na jedan način daje i značaj samoj sjednici, ali i Imoćanima. Čime su Imotski, njegova Turistčka zajednica Imota zaslužili takav tretman.

– Mogu vam kazati da sam iznimno sretan i kao župan i kao obični građanin naše županije da danas u Imotskom imamo na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a i ministricu turizma i direktora te zajednice. Hvala im od srca jer mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji uz turizam na našoj obali, našim otocima, stalno proklamiramo i turizam našega zaleđa, naše Dalmatinske Zagore, Cetinske, Imotske krajine, naše Hrvatske Provanse.

– Mi smo danas na brojci od 95 posto noćenja u usporedbi sa 2019. godinom, no kada usporedimo rezultate Turističke zajednice Imota oni su za čak 22 posto bolji od rekordne 2019. godine. To je i jedan od razloga zašto smo odabrali Imotski za sjednicu Turističkog vijeća. Onda i naše ministarstvo kroz Fond za nedovoljno nerazvijene i udružene turističke zajednice omogućava sredstva od 40 milijuna kuna za njihov razvoj, ravnomjerni razvoj i u konačnici održivi turistički razvoj. TZ Imota je idealan primjer kako to treba u konačnici izgledati. Konačno, i Splitsko-dalmatinska županija dobila je ove godine iz tih sredstava dva milijuna kuna. Smatramo da je upravo u toj županiji izvrstan potencijal za razvoja ruralnog turizma, izjavila je ministrica Nikolina Brnjac.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Braco Ćosić