Apolitični

Imotski glazbari održali promociju novog CD-a

Imotski glazbari održali promociju novog CD-a

Hrvatski puhački orkestar Imotski osnovan je davne 1870. godine


U Koncertnoj dvorani Glazbene škole “Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom, imotski glazbari su upriličili promociju novog CD-a. Radi se o trećem glazbenom albumu iz serije “Glazba s Modrog jezera“ pod nazivom “Glazba s Modrog jezera – generacija 2011“, koji je izišao u izdanju Dallas Recordsa. Hrvatski puhački orkestar Gradske glazbe Imotski i na ovom glazbenom uratku iskazao je sve odlike koje ih krase već dugi niz godina. I ovaj je album pun sjajnih pjesama koje se slušaju opušteno i privlače pažnju. Sniman je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta i Imotskom, još tamo u rujnu 2011. godine i to uživo. Iz mnogobrojnih različitih razloga ,album je tek sada ugledao svijetlo dana, ali kao što glazbena struka kaže “isplatilo se čekati“.
Hrvatski puhački orkestar Imotski osnovan je davne 1870. godine, a svojevrsnu novu mladost doživljava i proživljava od 1995. godine, kada Ivan Glibota postaje njihov umjetnički voditelj i dirigent. Dobitnici su nekoliko stotina nacionalnih i međunarodnih nagrada, što je priznanje ustrajnom radu i kvaliteti, koje iskazuju ovi, mahom, mladi nadareni glazbenici. Kao zanimljivost, spomenimo i to kako je orkestar dodatno osnažen i dolaskom vrsne glazbenice iz Japana, koja se savršeno uklopila u rad orkestra, ali, kako nam rekoše, i općenito u sam život u Imotskom.


Koncertna dvorana Glazbene škole bila je pretijesna za sve one koji su željeli nazočiti ovom događaju. Promocija CD-a bila je ujedno i odlična prilika da imotski glazbari, još jednom uživo, pokažu svu raskoš glazbenog umijeća. Moderator događaja bio je doajen imotskog novinarstva Velimir Braco Ćosić, koji se i u ulozi voditelja besprijekorno snašao. Pokrovitelj čitavog događaja bila je Turistička zajednica Grada Imotskog čiji je ravnatelj Luka Kolovrat istaknuo kako su “imotski glazbari pravi i priznati veleposlanici grada iz kojeg dolaze , zbog prepoznatog kvalitetnog glazbenog umijeća, kojeg iskazuju na svim svojim nastupima diljem svijeta“.