Apolitični

Imoćanin predstavio knjigu o alki

Ovih dana u dvorani Gospe Sinjske u Franjevačkom samostanu u Sinju upriličeno je predstavljanje knjige „Sinjska alka 1715. – 2015. godine”, prof. Stjepana Bekavca.
Više desetaka posjetitelja pozdravilo je ovaj kulturni događaj koji su dolaskom uveličali dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, tajnik VAD-a dr. Ivan Nasić, sinjski gvardijan fra Petar Klapež i drugi. Knjigu su uz samog autora predstavili tajnik Udruge veterana 126. brigade Filip Ratković, prof. Stjepan Marković i u ime nakladnika direktor i glavni urednik Despot Infinitus Zvonimir Despot.

Pozdravljajući okupljene, tajnik alkarskog društva, dr. Ivan Nasić, zahvalio je Stjepanu Bekavcu i Zvonimiru Despotu na jednom vrijednom djelu koji govori o povijesti Sinjske alke. Ova će knjiga zasigurno naći svoje mjesto u Muzeju Sinjske alke kao dio velikih djela koji su na različite načine opisali tri stoljeća dugu vitešku igru alku, te će kao takva biti dostupna svima, kazao je Nasić. O samom autoru i dinamici nastajanja knjige u ime nakladnika govorio je Zvonimir Despot.

Najtrofejniji alkar u povijesti Sinjske alke nije Sinjanin, on je Bračanin, Nikola Cerinić, najbolju knjigu o alki nije napisao Sinjanin, nego Imoćanin, a to je prof. Stjepan Bekavac, kazao je na početku svog stručnog izlaganja o knjizi prof. Stjepan Marković.
Okupljenima se kratko obratio i sam autor, zahvaljujući svima koji su mu pomogli u realizaciji ove sinjske promocije knjige, sinjskom gvardijanu, VAD-u, Gradu Sinju, Udruzi veterana 126. brigade i drugima.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.