Apolitični

IMOĆANI, A DI VAM JE SLANA KUŽINA!?

Posljednji tekst pod naslovom “Đir po imotskom slatkom izričaju”, gdje smo poštovanim čitateljima našega Apolitičnog.hr-a više fotografijom, a manje tekstom predočili samo dio slatke imotske kuhinje, čini se da je pao na plodno tlo.

Žabe na brujet iz Zmijavaca
Rižot od domaće kokoši
Mladi janjci  na ražnju

Naime, javili su nam se mnogi, ponajviše Imoćani koji žive i rade izvan svoga kraja, odobravajući ovakvu vrstu gastro korespodencije, ali i uputili primjedbu: Pa, gdje vam je slani imotski izričaj!? Što će nam prvo slatko, a da prije toga nismo kušali nešto slano.

Sušene svinjske nožice i povisme
Lešo kokoš i pura

Slatko uvijek ide na kraj jela pod “firmom” desert. Nakon ovih primjedbi slijedi logičan zaključak, kako smo ostali nešto dužni. I ,dakako, da to ne bi bili, evo isto u fotografiji samo mali dio iz bogate imotske slane kuhinje.

Žabe iz jaraka i jaruga Imotskog polja
Teletina ispod saća

Između ostaloga evo malo kapurala i suhoga domaćeg mesa, pa raštike i pure, pa žaba na brujet, pa riječnih raka na buzaru.

Raci riječni na buzaru

Tu je još i poneki fazan kojega treba pripraviti, pa onda teletina ispod saća, obvezni mladi janjci na ražnju i da dalje ne nabrajamo.

Janjeći drobčić sa suhim mesom
Domaći imotski kapurali (sarme)
Raštika ili rašćika sa suhim mesom

Izvolite se poslužiti, uz ispriku da više slične greške nećemo ponavljati.

Dobar tek !

Tekast i snimci: Braco Ćosić