Posljednji tekst pod naslovom “Đir po imotskom slatkom izričaju”, gdje smo poštovanim čitateljima našega Apolitičnog.hr-a više fotografijom, a manje tekstom predočili samo dio slatke imotske kuhinje, čini se da je pao na plodno tlo.
Naime, javili su nam se mnogi, ponajviše Imoćani koji žive i rade izvan svoga kraja, odobravajući ovakvu vrstu gastro korespodencije, ali i uputili primjedbu: Pa, gdje vam je slani imotski izričaj!? Što će nam prvo slatko, a da prije toga nismo kušali nešto slano.
Slatko uvijek ide na kraj jela pod “firmom” desert. Nakon ovih primjedbi slijedi logičan zaključak, kako smo ostali nešto dužni. I ,dakako, da to ne bi bili, evo isto u fotografiji samo mali dio iz bogate imotske slane kuhinje.
Između ostaloga evo malo kapurala i suhoga domaćeg mesa, pa raštike i pure, pa žaba na brujet, pa riječnih raka na buzaru.
Tu je još i poneki fazan kojega treba pripraviti, pa onda teletina ispod saća, obvezni mladi janjci na ražnju i da dalje ne nabrajamo.
Izvolite se poslužiti, uz ispriku da više slične greške nećemo ponavljati.
Dobar tek !
Tekast i snimci: Braco Ćosić