Apolitični

IMO Adventure utrka održana u Imotskoj krajini

U Imotskoj krajini održana je jednodnevna pustolovna utrka IMO Adventure, prenosi portal Dalmacija News.

Radi se o utrci koja kombinira nekoliko sportskih aktivnosti. Na njoj sudjeluju osobe koje preferiraju ovakav način pomicanja granica osobne izdržljivosti kroz različite oblike fizičkog napora. Tako je u program utrke uključeno veslanje, trčanje, vožnja biciklom, canyoning, a sve to u nešto više od 65 kilometara dugoj ruti održavanja utrke.

Utrka se organizira nakon punih osam godina pauze, a u relativno krakom vremenskom periodu prijave, u natjecanje se uključilo osam timova. Prema pravilima natjecanja timovi su dvočlani. Start utrke bio je na rijeci Vrljici gdje je uslijedila vožnja kajakom do Zmijavaca u dionici dugoj sedam kilometara. Potom je uslijedilo 35 kilometara vožnje bicikla na relaciji Zmijavci – Runovići – Podosoje – Berinovac – Lokvičići. Nakon toga je uslijedio trekking oko Prološkog Blata i Prološca te ulazak u kanjon Badnjevice (4 km), a potom osvajanje visova samog kanjona.

IMO Adventure utrka

Posljednja dionica utrke sadržavala je trčanje do Imotskog, odnosno cilja na Modrom jezeru, u dužini od 7 kilometara. Odvijanje utrke financijski su pripomogli Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko- dalmatinske županije, a glavni organizator događaja bila je Turistička zajednica Imotski. Direktor TZ Imotski Luka Kolovrat za naš je portal sažeo dojmove:

– Prije svega moram istaknuti da sam izuzetno zadovoljan što je utrka IMO Adventure, nakon nekoliko godina pauze, ponovo organizirana na području Imotske krajine. Radi se o još jednoj u nizu aktivnosti kojima TZ Imotski, uz svesrdnu pomoć TZ Splitsko-dalmatinske županije, nastoji promovirati sve turističke pogodnosti Imotske krajine. Prema statističkim pokazateljima, upravo je takozvani adrenalinski turizam jedna od najbrže rastućih grana samih turističkih usmjerenja, a čitava Imotska krajina, bez ikakve sumnje, ima što ponuditi i u takvim okvirima turističkih usmjerenja.

Čitavu utrku osiguravali su pripadnici HGSS-a, uz pripravnost intervencije liječničkog tima, a u samoj organizaciji utrke sudjelovali su i mnogobrojni volonteri. Za pobjednike (prva tri mjesta) osigurane su i adekvatne novčane nagrade te pehari, iako su, zapravo, pobjednici svi koji su sudjelovali u ovoj zanimljivoj utrci.