Apolitični

Imate li pet minuta? Izabrali smo najzanimljivija kulturna događanja ovaj tjedan

Počevši od danas, naša će redakcija svakog ponedjeljka birati pet najzanimljivijih događanja u kulturnom životu Zagreba i šire okolice

Utorak, MSU

Prošlog je petka, točno na autorov rođendan u Muzeju suvremene umjetnosti otvorena retrospektivna izložba posvećena opusu Toma Gotovca – ‘Tomislav Gotovac a.k.a. Antonio G. Lauer: Uzlazno silazna genealogija’, kustosa Pierrea Bal-Blanca, koji je izložbu postavio u suradnji s Vesnom Meštrić iz MSU-a i Darkom Šimičićem iz Instituta Tomislav Gotovac. 

Srijeda, Udruženje hrvatskih arhitekata

Na prvom katu zgrade čija je adresa Trg Bana Jelačića 3 u 18 sati bit će predstavljena knjiga publicista Saše Šimprage ‘Grad je sinteza – razgovori Saše Šimprage o Zagrebu’, čovjeka koji se svojom inicijativom 1postozagrad niz godina bori za bolji javni prostor. 

Četvrtak, Dokukino KIC

‘Beskrajno sjećanje’ dokument je bezuvjetne ljubavi načete Alzheimerovom bolešću između dvoje istaknutih javnih ličnosti u Čileu – slavnog novinara i pisca Augusta Góngore, prominentnog kroničara zločina u doba Pinochetova režima i glumice, aktivistice i bivše ministrice kulture Pauline Urrutie. Autorica Maite Alberdi 10 je godina dokumentirala njihov odnos. 

Subota, Močvara

Gaye Su Akyolo kojoj smo već pisali, je kantautorica, slikarica i antropologinja rođena 1985. u Istanbulu. Ona u svom izričaju miješa tradicionalne turske melodije i njihove tipične strukture s elementima psihodelije, surf rocka i grungea. Kao glavne uzore navodi tursku klasičnu glazbu koju je slušala uz svoju majku, a zatim Nirvanu i Kurta Cobaina.

Vrata se otvaraju u 20 sati, koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 24 eura potražite ovdje.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Image by Marko Tomic from Pixabay