Apolitični

Imamo listu koncerata u Hrvatskoj koje ne smijete propustiti!

Uz premijerne nastupe, kao i povratak glazbenih velikana, počevši s travnjem LAA u Zagreb i na obalu do kraja ljeta dovodi imena poput Franz Ferdinand, Skunk Anansie, Simple Minds, Placebo, Whitesnake, Dream Theater, King Gizzard & The Lizard Wizard, Gojira i Lorde.

Proljeće 2022. definitivno je moment kad se ponuda velikih koncerata vraća na onu iz 2019. godine.

Prvo veliko dvoransko inozemno gostovanje u Hrvatskoj nakon dvije godine upisat će Franz Ferdinand. Škotski rock bend u Domu sportova će 25. travnja predstaviti najveće hitove iz dva desetljeća duge karijere s kojima je bend osvojio svijet. 

Britanske rock legende Skunk Anansie dolaze u Dom sportova 13. svibnja, na drugi dio velike slavljeničke turneje „25 Live @ 25“.

Prog rock titani Dream Theater povodom velike svjetske turneje Top Of The World dolaze u petak 27. svibnja u Dom sportova. U Zagreb donose svoju kompletnu produkciju koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i video zidove, pa će fanovi uživati u audio-vizualnom spektaklu.

Jedna od najvećih pop zvijezda novije generacije, novozelanđanka hrvatskih korijena Lorde, premijerno će nastupiti u ovom dijelu Europe i to na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. i 19. lipnja, a oba koncerta su rasprodana.

Engleski art-rock velikani Placebo na zagrebački stadion Šalata stiže 27. lipnja u sklopu velike svjetske turneje, ali i promocije dugoočekivanog albuma “Never Let Me Go”. 

Zagrebački koncert grupe Simple Minds na rasporedu je u četvrtak, 30. lipnja, a legendarni rock bend predvođen Jimom Kerrom na stadion Šalata stiže u sklopu velike turneje “40 Years Of Hits”. 

Legendarni hard rock bend Whitesnake kroz cijelu 2022. kreće na veliku svjetsku oproštajnu turneju, a Zagreb će ih imati prilike po posljednji put vidjeti u subotu 2. srpnja na stadionu Šalata. 

Francuska metal mašina Gojira dolazi u zagrebački Dom sportova 30. srpnja.

Psihodelični australski rock majstori King Gizzard & The Lizard Wizard premijerno dolaze u Hrvatsku i to 2. i 3. kolovoza 2022. na tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku. 

Bogata lista klupskih nastupa također predstavlja jaka inozemna gostovanja. 2. svibnja Julien Baker je u Tvornici kulture, a 3. svibnja u Vintage Industrial Bar dolaze Lemonheads. 8. svibnja u Tvornicu kulture dolaze Eagles of Death Metal, a na istom mjestu 11. svibnja nastupa William DuVall. 28. lipnja u Tvornicu dolaze Mastodon, Kvelertak i Baroness.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay