Apolitični

Igor Cukrov radi punom parom

Sjajan pjevač Igor Cukrov radi ovog ljeta punom parom, zovu ga na sva zanimljiva područja tako da ga možete vidjeti u Sarajevu, Zadru, Korčuli, u Dalmatinskoj zagori što mu, ističe nam u razgovoru, pričinjava zadovoljstvo jer u životu radi ono što najviše voli.

Pjeva i bavi se glazbom, snima u studiju i priprema zanimljiva duetska iznenađenja koja će uskoro javnosti otkriti.

Igor Cukrov je nedavno na korčulanskom festivalu Marko Polo, festivalu pisme i vina dobio prvu nagradu publike s pjesmom Nenada Vilovića „Ima nade”. Uistinu ima nade za ovog zanimljivog Šibenčanina jer je jako uporan u svojim nastojanjima da zabavi ljude koji ga žele vidjeti na pozornici.

Igor Cukrov

Evo što nam je na jutarnjoj kavi kazao nakon korčulanskog festivalskog druženja.
– Hvala ti, dragi prijatelju, što mi daješ prostora u svom zanimljivom i kreativnom portalu. Pa da, mi pjevači uistinu   smo ljeti više angažirani za zabavu i prigodne svečanosti. Tako je i sa mnom, imam puno nastupa, gaža, angažmana u najtoplijem dijelu godine. Radim i žive koncerte, gostovanja i slično, tako da sam evo već peti dan na putu. Bio sam prije nekoliko dana u Sarajevu, pa onda cijeli dan vožnje prema Rogoznici, pa onda fešta u Zadru te potom dan kasnije putovanje za Korčulu tako da sve ovo skupa treba i izdržati i ostati profesionalan u interpretaciji i zabavi. No to je tako. Tako na primjer, kad imaš u desetom mjesecu od ponedjeljka do četvrtka slobodno, pjevanje je samo vikendom, nedostaju ti dani, gaže isl.
Igore, kako provodiš svoje slobodne vrijeme?
– Uglavnom je to vezano za poslovne glazbene dogovore, organizaciju nastupa, a kako se u novije vrijeme sve više-manje radi preko mobitela, moraš onda konstantno biti budan i koncentriran tako da je podosta poslova obavim razgovarajući i mailom.
Sa sjajnim glasom i načinom interpretacije mnogi te poznaju, tako te i Korčula nagradila s prvom nagradom publike, kako si doživio Marka Pola?


– Jako mi je drago što sam nastupio na tom festivalu. Ovo mi je prvi put u životu iako sam na ovom otoku nastupio mnogo puta na različitim pozornicama, tako da me mještani jako dobro poznaju, kao i žitelji Korčule i okolnih mjesta. Ovdje sam odradio podosta fešti i zabava, pa je možda i to presudilo što sam dobio ovu meni zaista dragu nagradu. Ova pjesma ima nekako vokalno dobru dionicu, ima neku žicu i onda narod kaže „ e, to j to”. Kad god sam dobivao na natjecanjima nagradu publike uvijek sam imao najbolju interpretaciju i najbolju vokalnu dionicu u nekoj pjesmi. Zadnji put sam dobio kad sam pobijedio na trogirskom festivalu 2014. godine, mislim da je Marko Škugor dobio prvu nagradu žirija, a ja nagradu publike, i to mi je stvarno bila odlična nagrada. Isto je tako i ovaj put, pjesma je imala baš neku tu pamtljivu vokalnu dionicu, prepoznatljiva je i mislim da je to neki signal da je publika osjeti.
Kako stojiš sa snimanjem u studiju novih pjesma? Koja nas glazbena iznenađenja očekuju?


– Evo ovako, ja sam u studiju konstantno, stalno radim neke pjesme za hrvatsko tržište, ali i za vanjsko tržište. Prije nekoliko dana snimio sam s jednom hrvatskom opernom pjevačicom jedan duet, jednu obradu za koju ćete čuti jako brzo. Radi se o obradi jedne poznate pjesme za koju je snimljen i spot, i ubrzo bi trebao biti vani. To smo napravili prvenstveno zbog nastupa vani, primjerice u Dubaiju, Liverpoolu, s kojima se pregovara o zajedničkim nastupima tako da imamo što za reći za medije u narednim danima.
Hvala Igore na ovoj priči.

Hvala i vama na razgovoru i vašoj zainteresiranosti za moj rad.