Apolitični

Ide natječaj za subvenciju kupnje e-auta

Država će dati 9300 eura po vozilu koje vlasnik potom ne smije prodati dvije godine. Iako su vlasnici električnih automobila zadovoljni uštedama, glavni su problem punionice kojih je malo, često ne rade, a vlasnici kažu i da su skuplje nego u drugim zemljama.

Država je dala 9000 eura, a 13.000 eura dao je sam Zdenko Dubovečak. On se već 10 mjeseci vozi na struju. Štedi na gorivu, a servisa za automobil gotovo da i nema. Prednosti je, kaže mnogo.

“Mislim da je značajna ušteda u odnosu na to koliko sam prešao kilometara – to je sad već 12.000 kuna uštede u 10 mjeseci. Kad usporedim to s drugim autom koji je dizelaš i malo veći, sigurno je negdje oko 10 tisuća kuna ušteda.”, rekao je Zdenko za RTL.

Prilika za kupnju uz pomoć države otvara se i ove godine. Osim električnih, poticat će se i kupnja hibridnih te vozila na plin i vodik. Javni poziv za dodjelu subvencija trebao bi biti raspisan do kraja listopada ili najkasnije u studenom. Umjesto najbržeg prsta, zadnje dvije godine prijave se podnose preko ovlaštenih trgovaca automobila uz uplatu akontacije.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay