Apolitični

Ibanez napravio ludu gitaru s tri vrata koju će koristiti čuveni Steve Vai

Gitara pod nazivom Hydra specijalno je izrađena kako bi je mogao koristiti Steve Vai na snimanju svojeg predstojećeg albuma Inviolate. Iz tijela gitare izlaze tri vrata, među kojima prvi dolazi s 12 žica i djelomično ima pragove, a djelomično nema, dok drugi ima 7 žica, a treći dolazi s 4 bas žice, među kojima prve dvije nemaju pragove.

Kako bi Steve Vai imao dodatne žice na kojima može interpretirati svoje umijeće, na gitari se nalazi i mini harfa s 13 žica.

Ludi instrument sadrži kombinaciju single-coil, humbucker, piezo, MIDI i sustainer magneta (pickupa) s različitim vrstama faznih razdvojnika, a potpunom steampunk izgledu pomažu tri ugrađene vakuumske cijevi, osvijetljeni gumbi, VU-meter i brojni metalni detalji i mountovi koji imaju svoju praktičnu i dekorativnu svrhu.

Koliko god bizarno izgledala, gitara u cijelosti služi za sviranje a ne samo za pokazivanje, a kakvi sve tonovi iz nje izlaze zahvaljujući jednom od najvećih živućih gitarista današnjice možete čuti iz pozadinske glazbe u ovom videu.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr