Apolitični

I usred pandemije u Imotskoj krajini padaju turistički rekordi…

Unatoč pandemiji, protekla turistička godina u Imotskoj krajini doista je bila za pamćenje.

To je potvrđeno s više od 100 tisuća noćenja, povećanjem broja luksuznih smještajnih objekata, ali i rekordnim posjetom prirodnim ljepotama Imotskog i okolice. Sve to je dodatno motiviralo turističke djelatnike na tom području da se što kvalitetnije pripreme za nadolazeću sezonu, bez obzira što će je diktirati stanje s koronavirusom.

Kako doznajemo, Luka Kolovrat, direktor Turističke zajednice Imota, sa svojim suradnicima ovih dana priprema čitav niz novosti kojima će dodatno osnažiti dobar marketing lokalnih vrijednosti koji će biti prezentirani gostima.

Lani smo uredili prvu fazu hodočasničke staze Camino Imota, obilježili je, organizirali prvi Camino vikend tijekom kojeg je došlo više od 150 hodočasnika iz raznih zemalja. Za taj dio projekta dobili smo i nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija. 

Planiramo i veliku biciklističku utrku koja će spojiti sport, razgledavanje prirodnih ljepota Imotske krajine i susrete s našim poznatim vinarima, potom šahovsku simultanku na ulazu u Modro jezero s jednim od naših velemajstora, imat ćemo i novu brošuru u suradnji sa HGSS-om.

Takožer smo nestrpljivi oko ulaska Geoparka “Biokovo – Imotska jezera” u sustav UNESCO-a, jer je to naš veliki adut. Dobili smo čak 885 bodova od evaluatora od mogućih 1000, što je uistinu impozatno.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Braco Ćosić – Pogled na krške bisere koji bi trebali biti dio Geoparka pod patronatom UNESCO-a