Apolitični

I sljedeće godine filmskim svemirom vladaju nastavci starih hitova i superjunaci

Čovjek se nalaktio na šank i sprema se popiti kavu. U bar ulijeće kordon policije i okružuje ga s uperenim pištoljima. Čovjek se bez riječi predaje, policija ga odvodi, a kamera polako zumira šalicu kave na čijoj pjenici vidimo upitnik. Tako počinje najava za novu inačicu “Batmana” koju bismo u kinima trebali gledati 4. ožujka 2022. Lik koji ostavlja upitnike iza sebe je Riddler, a u filmu se pojavljuju i Pingvin te Žena mačka.

Batman nije jedini superjunak koji će vladati kinima, ali mogao bi biti onaj koji će se najčešće pojavljivati jer gostuje i u filmu drugog superjunaka. Flash je superherojski identitet policajca Barryja Allena. O priči se još ništa ne zna, osim što je poznato da Flash ima sposobnosti putovanja kroz vrijeme pa će na svom putovanju upoznati čak dva Batmana. Prvog glumi Ben Affleck, a drugog Michael Keaton od čijeg je Batmana 1989. godine krenula cijela pomama za filmskim superjunacima. Iz DC-jeva filmskog svemira gledat ćemo još i “Black Adama” te novog “Aquamana”. Neće mirovati ni Marvelovi superheroji. Doctor Strange, Black Panther, Thor, Ant-Man i Wasp također dolaze u kina, svaki sa svojim naslovom, a tu je i Morbius kojeg još nismo gledali na filmu. Morbius je liječnik koji je sebe liječio od rijetke bolesti pa se nehotice pretvorio u vampira. Glumi ga oskarovac Jared Leto poznat po izuzetnim tjelesnim transformacijama za potrebe filma, što sugerira da bi “Morbius” mogao biti jedan od zanimljivijih superherojskih filmova.

A kad se Marvelovi i drugi junaci malo maknu u stranu, mjesto će popuniti nastavci poznatih i rado gledanih filmova. Većina velikih studija u ovakvoj situaciji igra na sigurno, a nastavci s atraktivnim glumačkim zvijezdama gotovo su uvijek dobitna kombinacija. Toma Cruisea trebali bismo gledati u dva nastavka. Prvi je “Nemoguća misija 7”. Najave filma te izjave Cruisea i redatelja Christophera McQuarrieja daju naslutiti da su akcijske sekvence u sedmom nastavku najsloženije i najopasnije dosad. Uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati ni u filmu “Top Gun: Maverick”, dugo iščekivanom nastavku filma iz 1986. Nekoliko je puta odgađan zbog pandemije, a napokon bi se trebao pojaviti u kinima koncem svibnja. Dva tjedna kasnije dinosauri će još jednom terorizirati ljude u filmu “Jurski svijet: Dominion”.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr