Apolitični

I Metkovčani skokovima privlače turiste

Mostarci skaču sa svog starog, povijesnog mosta, a Metkovčani zabavljaju svoje goste natjecanjem u skokovima kraj Lučkog mosta. Veže ih natjecateljski duh, skakanje i adrenalinski avanturizam s rijekom Neretvom koja u lipnju privlači velik broj gledatelja, rekreativaca, među kojima i poveći broj stranih turista. Ovo športsko metkovsko druženje zanimljivo je zahvaljujući neobičnim disciplinama, poput plivanja u gumama ili šlaufima, penjanja uz konop, zatim veslanja u velikim zračnicama traktorskih guma i napokon skokovima s male i velike skakaonice.

 

Športsko-kulturna udruga Ispod mosta kao organizator natjecanja ističe zadovoljstvo što i ove godine u drugoj polovici lipnja priređuje zanimljivo športsko-rekreativno druženje u kojemu sudjeluju različiti uzrasti, od djece, mladih i starijih do posebno odabranih skakača koji će se natjecati u kategoriji najluđi skok.

Metković s ovim natjecanjima u skokovima započinje zabavna druženja na svojoj rijeci koja će kulminirati u kolovozu kada se „cili svit“ spusti na Neretvu zahvaljujući nadaleko prepoznatljivim neretvanskim lađarima, odnosno maratonu lađa.

Više u kategoriji: Šport; Hobi

D. Šabić, mag. nov.