Apolitični

I. Međunarodni znanstveno-književni susret „Petar Kanavelić i Korčula“

Biserna Korčula, uvijek atraktivna i prepoznatljiva, prima prve goste u turističkoj predsezoni, a turistički djelatnici najavljuju i ovu uspješnu turističku žetvu na otoku Marka Pola. Raznovrsni su događaji na repertoaru s ciljem promocije ovog poznatog turističkog odredišta, kako u kulturnom, umjetničkom, tako i u glazbenom, edukativnom i drugom izričaju.
Upravo ovog vikenda u korčulanskoj gradskoj vijećnici održao se stručni skup naziva I. Međunarodni znanstveno-književni susret „Petar Kanavelić i Korčula“.

Program je krenuo scensko-dramskom igrom iz doba Petra Kanavelića, koji su upriličili učenici istoimene osnovne škole, potom se pristupilo obilasku ljetnikovca Petra Kanavelića u Smokvici uz prigodni recital.
Na stručnom okupljanju i susretu sudjelovali su: Nikola Šimić Tonin, Ante Gregov Jurin, Žaklina Glibo, Valerio Orlić, Biserka Spajić, Tonko Barčot, don Božo Baničević, Sani Sardelić, Marija Hajdić i mnogi drugi stručni ljudi, dobri poznavatelji znanosti i književnosti. Dodajmo da se održala i večer poezije HKDU-a uz klapu Škerac, a potom je uslijedilo zatvaranje ovog znanstveno- književnog susreta uz recital i dodjelu priznanja sudionicima I. međunarodnog znanstveno-književnog susreta „Petar Kanavelić i Korčula“.

Više u kategoriji: Kultura, Znanost

D. Šabić, mag.nov.