Apolitični

I dalje smo loši prema brzinama i kvaliteti brzog pristupa internetu

Najnovije istraživanje Open Signala koje prati brzine interneta u Europi pokazuje da Hrvatska je na dnu s brzinom downloada prema njihovim podacima od 48 Mbps i od nas su lošije jedino Češka, Estonija i Grčka na listi od 28 europskih tržišta.

Prema brzinama uploada u analizi Open Signala smo bolji s brzinom od 24,2 Mbps i tu se nalazimo na 19 mjestu od 28 zemalja, a iza nas su od velikih zemalja Velika Britanija, Italija, Njemačka, Austrija, Belgija. Prema kvaliteti mobilne mreže Hrvatska je na pretposljednjem mjestu, a iza nas je samo Grčka.

Među uspoređivanim tržištima, Francuska i Španjolska ističu se najbolje uočenim brzinama širokopojasne mreže. Naši francuski i španjolski korisnici bilježe prosječne brzine širokopojasnog preuzimanja od 121Mbps odnosno 114,4Mbps, odnosno prosječne brzine širokopojasnog prijenosa od 88,5Mbps odnosno 91,4Mbps. Tri skandinavske zemlje preuzimaju vodstvo za najkonzistentnije širokopojasno iskustvo, a naši korisnici u Norveškoj, Švedskoj i Danskoj bilježe najbolje rezultate Broadband Consistent Quality među uspoređenim europskim tržištima, s više od 82% testova koji su premašili pragove kvalitete.

Cijeli članak možete pročitati na: www.ictbusiness.info

Foto: Pixabay