Apolitični

Humanoidni roboti bit će veći biznis od automobila, kaže Elon Musk

Najvažniji proizvod na kojem će Teslini stručnjaci raditi ove godine nije neki od automobila, čak niti ponovno odgođeni Cybertruck, već Tesla Bot – robot s umjetnom inteligencijom

Na ovotjednom predstavljanju poslovnih rezultata Tesle, šef najvrjednije automobilske kompanije svijeta Elon Musk ponovno je izazvao pozornost svojim ambicioznim, i u najmanju ruku neočekivanim, izjavama. Na stranu činjenica da su Tesline financije nikad bolje, da su prošlu godinu završili s rekordnim prihodima, dobiti i isporukama vozila (preko 300.000 komada u kvartalu) – javnost se uhvatila za Muskovu izjavu o “najvažnijem Teslinom proizvodu” na koji će se kompanija fokusirati ove godine.

Nije tu riječ o nekom novom električnom automobilu, pa čak niti o dugo očekivanom Cybertrucku, koji je odgođen za sljedeću godinu, već o projektu najavljenome prošloga ljeta. Proizvod koji će dugoročno biti važniji i veći od automobila, prema riječima Elona Muska, humanoidni je robot pogonjen umjetnom inteligencijom.

Optimus Sub-Prime

Ovaj je projekt predstavljen pod nazivom Tesla Bot, a Musk ga sada naziva Optimus (ili u šali, Optimus Sub-Prime). Riječ je o robotu koji izgleda, kreće se i hoda poput čovjeka.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr