Apolitični

Humanitarni sajam knjiga u središtu Zadra

U  Zadru sajam knjiga  privlači ugodnu pozornost kod mnogih posebno kad znaju da u sebi nosi nit humanosti.
Ljetno vrijeme i godišnji odmori provedeni na plaži idealan su period za kupnju neke nove knjige i čitanje ljetnog štiva.
U Zadru, na križanju šetnice Kalelarge i Ulice Šimuna Kožarića Benje, u neposrednoj blizini jednog od glavni zadarskih trgova Foruma, u utorak 12. srpnja postavljen je sajam knjiga, u organizaciji splitske izdavačke kuće Good book, a na toj lokaciji svoju ponudu različite literature Zadranima i svim zainteresiranim prolaznicima nudit će sve do 26. srpnja 2016. godine.
Humanitarni sajam knjiga…
Grad Zadar već je odavno poznat po mnogobrojnim sajmovima knjiga koji se nekoliko puta godišnje održavaju u prostorima Gradske lože, a shodno periodu godine u kojem se održava ovaj sajam prostor na otvorenom i frekventnom mjestu čini se kao idealan odabir.
Na sajmu se mogu pronaći mnogobrojni naslovi svjetski poznatih autora, iz područja beletristike, dječje književnosti i slikovnica, kuharica, knjiga za samostalno učenje stranih jezika, povijesnih knjiga, rječnika te različitih biografija i zbirki poezije.

Sajam knjiga

Zanimljiva činjenica jest da je projekt humanitarne naravi pa će 20 % prihoda od prodanih knjiga biti uplaćeno na račun za obnovu Vukovarskog vodotornja, simbola obrane grada Vukovara, a kako su cijene knjiga iznimno prihvatljive te se kreću od nekih 5 i 10 kuna pa na dalje cijela ideja čini se pozitivnom i široj skupini ljudi dostupnom.
Svi Zadrani, kao i svi turisti i prolanici ovog kulturom bogatog dalmatinskog grada, koji se u spomenutom vremenskom periodu nađu na njegovim ulicama, pozivaju se da nakratko zastanu pokraj Foruma i obrate pozornost na štandove sajma knjiga.
U neizostavnoj šetnji jednom od najpoznatijih ulica ovog grada, Klalelargom, na sajmu knjiga, koji ne samo što nudi veliki izbor naslova među kojima će i najzahtjevniji knjigoljubac pronaći nešto za sebe, svi zainteresirani će tako moći uz dobro štivo i sudjelovati u humanitanoj akciji i pomoći Vukovarskom vodotornju da ponovno bude obnovljen i otvoren za javnost.