Apolitični

Humanitarni koncert Maksima Mrvice u šibenskom HNK-u

Poznati hrvatski pijanist Maksim Mrvica, svoju će koncertu sezonu započeti u rodnom Šibeniku pijanističkim nastupom 7. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik.

Svjetski proslavljeni glazbenik i sam je izjavio da je jako uzbuđen povodom koncerta koji u listopadu drži u svom rodnom gradu, gdje je i započela njegova posebna ljubav prema glazbi te je prerasla i nevjerojatan talent.

Maksim Mrvica. talentirani umjetnik osebujna stila

Inače, Maksim je svoj glazbeni talent otkrio kao devetogodišnjak, a svoj prvi koncert s orkestrom održao je kada mu je bilo svega 11 godina. Nakon školovanja u Zagrebu i Budimpešti te doškolovavanja u Parizu, Maksim je stvorio svoj osebujan pijanistički stil koji ga je, u kombinaciji s nevjerojatnim talentom, učinio najpoznatijim svjetskim crossover pijanistom. Upravo to je i razlog brojnih albuma koje uspješno prodaje u čak 57 zemalja svijeta u kojima je postigao zlatne i platinaste prodaje.

Brojne su nagrade koje je osvojio, a kao posebno priznanje ovom velikom pijanistu izdvaja se turneja koju je 2006. godine održao u čak 20 gradova u Japana. Taj podatak svrstava Mrvicu u i njegovu turneju u najveći glazbeni i umjetnički pothvat jednog internacionalnog umjetnika u Japanu. Posebna karizma u upečatljiv glazbeni, ali i modni stil Maksima Mrvice privukao je brojne modne brendove na suradnju s pijanistom, ali i brendove poput BMW-a, Mercedesa te brojnih drugih koji su sklopili suradnju s ovim zanimljivim glazbenikom.

Humanitarni koncert

Posebno lijepa vijest jest da je koncert pijanista Maksima Mrvice u šibenskom HNK-u humanitarnog karaktera te će sav prihod od ulaznica, koje se mogu kupiti po cijeni od 180 kuna, biti doniran u dobrotvorne svrhe udruzi „Kamenčići” koja se posebno brine za osobe s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije.

Kako je i sam Maksim Mrvica najavio, program koncerta uglavnom će sadržavati njegov uobičajeni repertoar na kojem će se naći skladbe Chopina, Beethovena,  Liszta i drugih.

Ulaznice se mogu kupiti radnim danom na blagajni šibenskog HNK-a, stoga požurite i osigurajte si mjesto na predivnom glazbenom događaju, koji je pri tom i humanitarnog karaktera.