Apolitični

Humanitarni koncert klape Sv. Juraj HRM

Klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice i orkestar HRM-a 12. listopada slavi svoju uspješnu glazbenu i umjetničku petnaestu godinu, a povodom tog događaja odlučili su umjesto vlastite proslave, prirediti publici poseban koncert humanitarnog karaktera.

Koncert naslova „Da nam nije ove lipe pisme” tako će ujedno biti i humanitarna prilika za pomoć djeci te jedinstveno obilježavanje petnaest godina od osnivanja klape. Klapa sv. Juraj HRM-e s orkestrom HRM-a ove subote u dvorani Vatroslava Lisinskog održat će humanitarni koncert posvećen djeci koja se liječe u Specijalnoj bolnici za dječje kronične bolesti u Gornjoj Bistri. Kao poseban gost na pozornici pridružit će im se i Đani Stipaničev. Dana 12. siječnja 2001. godine, na inicijativu monsinjora Josipa Šantića, osnovana je mornarička klapa iz Splita u Raketnoj bazi HRMA-u Žrnovnici. U svibnju ove godine navršilo se punih petnaest godina od prvog nastupa klape sv. Juraj HRM u Lourdesu u bazilici Paia X. na svečanosti otvaranja međunarodnog skupa vojski svijeta povodom vojnog hodočašća koje je te godine okupilo preko 30 000 vojnika i hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Tijekom dugih petnaest godina, koliko već traje glazbena karijera klape sv. Juraj HRM, nastupali su diljem zemlje i svijeta gdje su i stekli posebnu vrijednost i status jedinstvenog brenda prepoznatog u inozemstvu. Petnaest godina rada bilo je produkt preko 150 audio i video zapisa, modernog, svjetovnog i duhovnog karaktera te u stilu tradicionalne dalmatinske klapske pjesme.

Humanitarni koncert za djecu u Specijalnoj bolnici

Ove srijede, 12. listopada, koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice u pratnji orkestra  HRM- a na jedinstven glazbeni način obilježit će petnaest godina svog uspješnog glazbenog postojanja. Pri tome, svojom pjesmom neće uveseliti samo ljubitelje njihovog glazbenog izričaja i opusa, već i djecu koja boluju od kroničnih bolesti u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri.

Članovi klape sv. Juraj HRM-a pozivaju sve ljubitelje klapske pjesme da dođu i uživaju i obilježavanju njihovih petnaest godina na pozornici te pri tome usreće i djecu kojima je pomoć od iznimne važnosti i potrebe.