Apolitični

Humanitarci u Blatu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na igralištu Zlinje u Blatu odigrana je humanitarna nogometna utakmica između blatskog trećeligaša Zmaja i selekcije sastavljene od igrača Hajduka 1932 (Vela Luka), Jadrana 1929 (Smokvica), Žrnova i Orebića, a sav prihod s utakmice bit će uplaćen udruzi Korčulansko – pelješko srce.

Pobijedila je humanost i veliko srce nogometaša uz brojne gledatelje koji su se odazvali ovom dobrom činu.
Prije početka utakmice predstavnik navijačke udruge „Red Dragons” uručio je predsjedniku udruge Korčulansko – pelješko srce, dr. Davoru Podbevšeku vrijednu donaciju, a među brojnim navijačima i posjetiteljima utakmici su nazočili i predstavnici svih klubova s otoka Korčule i Orebića, čelništvo udruge Korčulansko – pelješko srce, načelnik Općine Blato, Ante Šeparović i drugi koji su također dali svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji.
Donatorskoj akciji i pozivu udruge Korčulansko – pelješko srce svesrdno su se odazvali svi nogometni klubovi s otoka Korčule i susjednog Orebića, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupnju najsuvremenijeg ultrazvuka srca koji ima sve mogućnosti točne dijagnostike i najsloženijih bolesti srca, ranog otkrivanja bolesti srca, kao i posebne mogućnosti u dijagnostici i liječenju hitnih kardioloških stanja u izoliranim uvjetima života u kakvima žive otočani. Ovaj ultrazvučni uređaj za bolesti srca namijenjen je potrebama svih stanovnika otoka Korčule i poluotoka Pelješca, a pretrage će biti jednako dostupne svakom pacijentu preko liječničke uputnice. Organizatori su najavili i druge vrste programa s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku ovog vrijednog medicinskog aparata, a iz udruge Korčulansko – pelješko srce se nadaju kako uvijek ima dobrih ljudi željni pomoći drugima.
Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: blato.hr
D. Šabić, mag. nov.