Apolitični

Huawei predstavio novi smartphone, evo kako su Kinezi zaobišli ‘blokadu‘ Googlea!

Uspjehu postojećih i budućih Huaweijevih uređaja moglo bi pomoći i to što je na njih odnedavno moguće instalirati i najnormalnije koristiti praktički sve Googleove aplikacije

Nakon podulje pauze zbog pandemije koja je sva predstavljanja tehnoloških inovacija prebacila na online prezentacije, Huawei je danas u Beču održao veliko regionalno predstavljanje svog novog pametnog telefona – nova 9.

Dodatno, uspjehu postojećih i budućih Huaweijevih uređaja moglo bi pomoći i to što je na njih odnedavno moguće instalirati i najnormalnije koristiti praktički sve Googleove aplikacije, kao što su Maps, Gmail, YouTube, Photos i ostale…

Tome je sada lakše doskočiti nego ikad – a to vrijedi ne samo za ovaj uređaj, nego i za sve Huaweijeve pametne telefone i tablete koji nemaju podršku za Google. Sve što je potrebno jest u Huawei App Galleryju pronaći i skinuti aplikaciju pod nazivom G Space. Nakon što se ona instalira i otvori, ponudit će vam skidanje Googleovih aplikacija kao što su YouTube, Gmail, Maps, Photos, Classroom… Ključan detalj je u tome što ih je moguće i sinkronizirati s vašim Google računima koje koristite na drugim pametnim telefonima ili na računalu, kao kod bilo kojeg drugog Android telefona.

Tako ćete sasvim normalno imati sve vaše pretplate na YouTubeu, povijest vaših putovanja u Google Maps, sve fotografije koje ste pohranili na Google Photos i tako dalje. Ono što, barem zasad, nije moguće jest plaćati putem NFC-a pomoću Google Paya te koristiti Android Auto.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Ilija Matanović/Jutarnji list