Apolitični

HTZ se hvali rekordnom sezonom, a iznajmljivači se žale na slab buking. Zašto?

Ako je suditi prema statistici koju svaki mjesec objavi Turistička zajednica, Hrvate čeka rekordna sezona. Ipak, sve veći broj malih privatnih iznajmljivača apelira na nelogičnost brojki te upozorava na dosta praznog smještaja u špici sezone i to u brojnim turističkim destinacijama.

Turistička zajednica tvrdi da sve hrvatske regije bilježe veće posjete turista nego prošle godine

Turistička zajednica Hrvatske prošli je tjedan objavila statistiku turističkih dolazaka u Hrvatsku u svibnju. Prema podacima sustava eVisitor obrađenim na dan 13. lipnja 2023., tijekom svibnja je zabilježen 1.449.121 dolazak stranih turista te 260.841 dolazak domaćih turista.

Istarski iznajmljivači: Booking nam je jako slab, usluge su preskupe za turiste koji ovdje dolaze

Ipak, iz razgovora s istarskim iznajmljivačima koji se žale na prazne bukinge u špici sezone, može se vidjeti razočaranje nakon prvotnih najavljivanja i iščekivanja rekordne sezone.

“Booking je jako slab, naročito u kućama za odmor gdje je čak u špici sezone dosta praznih objekata i onih koji imaju po tjedan ili dva slobodna tjedna za rezervaciju. Apartmani su možda nešto bolje popunjeni, ali isto tako lošiji u odnosu na prošlu sezonu.

Pula je poprilično prazna, prometnice su dosta rasterećene i po tome se vidi koliko je grad zapravo posjećen. Lani u ovo doba su prometnice bile znatno opterećenije”, kazala nam je Lorena John, predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Istre.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay