Apolitični

HTZ objavio tri javna poziva za razvoj turizma vrijedna 9 milijuna kuna

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je tri javna poziva za programe potpora putem kojih će dodijeliti bespovratnih ukupno devet milijuna kuna, a s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Objavljena su dva javna poziva za potpore na turistički nerazvijenim područjima za ovu godinu – potporu turističkim zajednicama te projektima turističkih inicijativa i proizvoda, dok se treći poziv odnosi na potpora programima destinacijskih menadžment kompanija za 2018. godinu, a zainteresirani će se moći prijaviti do 31. siječnja.

Najveći je iznos od pet milijuna kuna osiguran za potpore programima i projektima turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, a novac će se odobravati kroz tri namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, uvjete boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture te edukacije.

Kroz javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini dodjeljivat će se bespovratne potpore za poduzetničke i javne projekte koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na ta područja, posebice u razdoblju pred i posezone. Potpore će se moći dobiti i za izgradnju, obnovu i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja i sl.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Shutterstock