Apolitični

Hrvoje Marko Peruzović na „Susretu s autorom”

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 4. listopada u 20.30 održat će se „Susret s autorom”, a gost će biti Hrvoje Marko Peruzović, dobitnik nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, javnosti poznatiji kao akademski slikar zapaženoga opusa.

U programu „Susreta s autorom” progovorit će o prvoj nagradi za književnost na društvenim mrežama u svijetu koju je primio 16. rujna ove godine u Zadru na KaLibar bestivalu, koja je uslijedila kao priznanje njegovu literarnom izričaju koji njeguje dugi niz godina, a koji će zahvaljujući ovoj nagradi biti objavljen u njegovoj prvoj knjizi.

Hrvoje Marko Peruzović

I baš kao što na slikarskom platnu uvodi u dublju dimenziju ljudskog postojanja, tako i u svom poetskom izričaju Peruzović ponire u srž i potiče čitatelja na razmišljanje. Nedvojbeno je kako je ovo „otkrivanje”slikara Peruzovića kao pjesnika na obogaćenje književne scene, ali i poticaj autoru da nastavi sa svojim radom.
Peruzović piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Član je neformalne pjesničke skupine „Rječilište” koja djeluje u Splitu, a pjesme su mu objavljene u drugom zborniku „Rječilišta”. Već duži niz godina objavljuje na Facebooku s ciljem njegovanja i afirmacije književnosti na društvenim mrežama.
Inače, Hrvoje Marko Peruzović rođen je 1971. u Zagrebu. Završio je grafički dizajn pri Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a osim slikarstvom bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, fotografijom, skulpturom i mozaikom. Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Kao samostalni umjetnik živi i radi u Splitu i Bolu. Djela je izlagao na kolektivnim i samostalnim izložbama u tuzemstvu i inozemstvu, a vodio je likovne radionice sa suprugom, hrvatskom akademskom slikaricom Anom Marijom Botteri Peruzović.
O svemu tome progovorit će u programu „Susret s autorom” kojim moderira Jelena Hrgović, a ulaz je slobodan.