Apolitični

Hrvatski softver koji je ‘rasturio’ Excel dobio svjetsko priznanje

Domaći startup Farseer napravio je pravu malu revoluciju među svima koji u poslovanju moraju intenzivno planirati.

Dobro poslovati znači, između ostalog, dobro planirati. Međutim, precizno i točno planirati, i to razne segmente poslovanja, u jednom je programu bilo nemoguće, sve dok ekipa programera nije osmislila softver Farseer.

“Farseer je cloud rješenje za financijsko modeliranje, planiranje i analitiku koje omogućuje integralno planiranje u kompaniji. To uključuje sve, od operativnog preko financijskog planiranja do izvještavanja po svim tim stavkama”, objašnjava Matija Nakić, suosnivačica i direktorica Farseera.

Ušteda 90 posto vremena

Softver zapravo, dodaje, zamjenjuje cijelu šumu Excel dokumenata, a njegovom implementacijom korisnici, a to su velika i srednje velika poduzeća, uspijevaju eliminirati do 90 posto vremena koje se inače troši na ručne zadatke.

“Naš je pristup bio, i još je uvijek, da rješavamo najteže probleme iz domene financijskog modeliranja. To znači da smo sjajni za korisnike koji moraju intenzivno planirati. Istovremenim rješavanjem više specifičnih problema stvorili smo platformu koja je jako robusna i univerzalna. Farseer sjajno rješava izazove kod poduzetnika koji su prerasli excelice”, ističe Nakić.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr