Apolitični

Hrvatski pisci i ilustratori napokon opet u Frankfurtu

Nakon dvogodišnje stanke, na štandu od četrdesetak kvadratnih metara 24 nakladnika izložit će 160 recentnih hrvatskih naslova

Nakon dvogodišnje stanke Hrvatska se vraća na sajam knjiga u Frankfurtu, najveći na svijetu. Dobrodošao nastup podržalo je Ministarstvo kulture i medija, a organizirala ga je Zajednica nakladnika i knjižara. Hrvatska će tako u hali broj 4 imati štand od četrdesetak četvornih metara na kojem će svoje naslove izložiti dvadeset i četiri nakladnika. Posjetitelji sajma moći će se upoznati sa stotinu i šezdeset recentnih naslova.

Frankfurtski sajam održava se sedamdeset i četvrti put, a zemlja gost je Španjolska. Kao gosti putem videoprijenosa sudjelovat će i ukrajinski predsjednik i prva dama Ukrajine, a među najzvučnijim piscima koji će doći u Frankfurt su Abdulrazak Gurnah, Donna Leon, Sebastian Fitzek, glumica Diana Kruger, Sergij Žadan… Povratak Hrvatske u Frankfurt dobra je vijest ako se zna da će sljedeće godine Slovenija biti zemlja gost, pa se i Hrvatska mora pozicionirati s tim u vezi. 

Cijeli članak i više o izloženim publikacijama možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay