Apolitični

[VIDEO] Hrvatski doručak zasladio mnoge nepce

Hrvatski doručak zasladio mnoge nepce

Ovog tjedna je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nazočio u hotelu Park na trećoj manifestaciji u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) ‘Doručak s hrvatskih farmi’ na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.


Uz brojne goste iz županije i grada Splita te predstavnike proizvođača, prezentaciju je održao v.d. ravnatelja HPA Zdravko Barač, a ono što svakako valja izdvojiti je hvale vrijedna činjenica da preko 96 posto mlijeka s hrvatskih farmi je prvorazredno prema europskim kriterijima.za ovu priliku smo snimili gospodina Baraća kao i jednog od najboljih proizvođača meda Ivana Mravka koji sa svojim kolegama iz Dalmacije uistinu brine da dalmatinski i hrvatski med svojom kvalitetom zauzme temeljnu poziciju na našem tržištu obzirom kako uvozimo znatne količine ovog proizvoda sumnjive kvalitete.