Apolitični

Hrvatske mobilne kućice koje se grade na licu mjesta, što smanjuje cijenu na oko 500 eura po metru kvadratnom

U tvrtki Deco paneli osmislili su sustav gradnje kojim se izbjegava trošak specijalnog transporta već gotove kućice, što znatno smanjuje cijenu.

Kao ključne nedostatke gotovih mobilnih kućica i objekata tako navode vrlo skupi transport do krajnjeg odredišta i u većini slučajeva nepristupačnih terena na koje se željeni objekt postavlja kao što su maslinici, vinogradi, plaže i slično zbog čega cijena transporta dostiže i do 1/3 ukupne vrijednosti objekta. Dodaju i kako završni izgled mobilnih kućica i objekata u većini slučajeva definira klasični sendvič panel koji se svojim izgledom ne uklapa na lokalitet na kojem se objekt nalazi. Stoga su u Deco panelima odlučili pronaći jeftinije, praktičnije i estetski puno prihvatljivije rješenje.

– Osmislili smo sustav koji omogućuje gradnju objekta na licu mjesta čime se ukupna cijena značajno smanjuje jer se izbjegava trošak specijalnog transporta, a moguće je izgraditi i kućicu u različitim dimenzijama. Za izgradnju jedne kućice, ovisno o kvadraturi, te ukoliko se montira na licu mjesta potrebno je do 5 dana ako se radi po sistemu ključ u ruke. Konačna cijena ovisi o opremljenosti i željama kupaca, a kreće se oko 500 eura po metru kvadratnom. Ova cijena ne uključuje namještaj jer uređenje prepuštamo ukusu kupca – objašnjava Ante Martić, direktor obiteljske tvrtke Deco paneli.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay