Apolitični

„Hrvatska reprezentacija“ – šport za sve

Udruga „Hrvatska reprezentacija“ koju sačinjavaju predstavnici svih športova u zemlji, pokrenula je projekt s ciljem poticanja bavljenja športom djece s invaliditetom. Projekt se bavi podizanjem svijesti mladih i djece s i bez invaliditeta i aktivnim uključivanjem u bavljenje športom i športskim aktivnostima.

Istodobno, projekt želi i drugu djecu potaknuti na tjelesnu aktivnost, prije svega pretilu i kronično bolesnu.

Akcija je još u začetku, ali istinske vrijednosti iste već su prepoznali Hrvatski olimpijski odbor i športski savezi osoba s invaliditetom iz različitih gradova Hrvatske. U projekt su se također uključili i mnogi poznati sportaši, športske udruge i klubovi među kojima je i Kickboxing klub Kula iz Sinja.
Naime, KBK Kula u ovaj se projekt uključio na način da će se u klubu osnovati još jedna grupa članova (pored dvije postojeće), a ta grupa djelovat će od 1. srpnja do 1. rujna i bit će namijenjena djeci s invaliditetom i posebnim potrebama.„Ponosni smo i sretni što možemo biti dio ove velike pozitivne priče. Nadamo se i vjerujemo da će projekt dati rezultat te ovim putem pozivamo sve klubove i športske udruge s područja Sinja i cetinskog kraja da se priključe ovom hvalevrijednom projektu“, kazao nam je u telefonskom razgovoru Antonio Kulaš, trener navedenog kluba.

Više u kategoriji: Šport

Foto: Antonio Kulaš

D. Šabić, mag. nov.