Apolitični

HRVATSKA MODA: Prva večer 30. Bipa Fahion.hr-a bila je u znaku autentičnih modnih kolekcija

Jedinstvena lokacija 30. Bipa Fahion.hr-a privukla brojna poznata lica

Prva večer modnih revija u sklopu jubilarne 30. sezone Bipa Bipa Fahion.hr-a u prekrasnom Parku skulptura zagrebačke Gliptoteke prenijela je moćnu poruku. Feminizirana i u istom trenu snažna i autentična, hrvatska moda piše nova pravila. Posebno garden izdanje Bipa Bipa Fahion.hr-a pretvorilo je jedan od najljepših parkova u idiličnu kulisu za pravu ljetnu modnu večer u kojoj su tri dizajnerska imena prikazala svoje nove kolekcije.

Publika je još jednom bila očarana majstorskim spojem boja, krojeva i nekih novih struktura, a već poznati zaljubljenici u dizajn poput Tihane Harapin Zalepugin, Boruta Mihalića, Nike Turković, Aleksandre Milinković, Ana Marie Ricov, Zorana Aragovića, Nine Mie Čikeš, Borne Kotromanić i brojnih drugih uživali su u dugo iščekivanim kolekcijama omiljenih dizajnera.

ARILEO

Kolekciju s jakim utjecajem vibrantnih 80-ih godina prošlog stoljeća predstavio je brand Arileo. Pod kreativnim vodstvom Marije i Jurice Pirić, ovo modno ime sinonim je za ultimativnu ženstvenost i formu od koje zastaje dah.

LES ÉMAUX

Kako izgleda sanjiva moda, pokazao je mladi modni brand Les Émaux u svojoj novoj kolekciji logičnog naziva Rêveur ili Sanjiva. Dizajnerski duo Kristijan Žakić i Nino Sablić opisali su ženu koja je slobodna, emancipirana, lišena svakog pravila, a koja svojim modnim odabirima tako lako bježi od realiteta. 

ROBERT SEVER

Grčka riječ sloboda, Eleftheria, naziv je posljednje kolekcije jednog od najpoznatijih imena domaće modne scene, Roberta Severa. Uvijek toliko intuitivan u pristupu pojmu ženstvenosti, Sever je i novom kolekcijom prenio poruku o istovremeno snažnoj i slobodnoj ženi. Kao i uvijek Sever je osmislio raskošnu kolekciju s čak 50 total lookova, a vizualno se poigrao različitim temama i inspiracijama – od boja Afrike, meksičkog folklora, plavetnila Mediterana te antičkih motiva iz stare Grčke.

TKO JE STIGAO OD POZNATIH

Moda koja naglašava ženstvenost i slobodu duha savršeno je uokvirila prvu večer Bipa Fahion.hr-a te postala uvertira u modno ljeto koje se s nestrpljenjem očekivalo. Drugu večer modnog tjedna obilježit će tri dobro poznata dizajnerska imena BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design i Ivica Skoko, čije revije se s nestrpljenjem iščekuju.

Cijeli članak možete pročitati na: super1.telegram.hr

Foto: Pixabay