Apolitični

Hrvatska glazbenica Anna Moor objavila videospot izrađen u Unreal Engineu

Epicov grafički razvojni sustav za igre Unreal Engine poslužio je domaćim umjetnicima za izradu glazbenog videospota, kojim najavljuju novi album autorskih pjesama

Hrvatska glazbenica Anna Moor (nekim čitateljima možda poznata i kao Manna Wanders, a pravog imena Romana Pavliša) izbacila je svoj novi album autorskih pjesama nazvan plavi avioni. Usporedno s albumom objavljen je i kratki animirani film, izrađen u grafičkom razvojnom sustavu namijenjenome za kreiranje video igara, poznatom Unreal Engineu.

Film je inspiriran video igrama i njihovim “cut” scenama. Prilikom izrade korišteni su tehnologije motion i facial capture, simulacije tkanine i vremenskih uvjeta, da bi sve na kraju izgledalo kao uvod u kakvu novu vrhunsku AAA igru.

Spot poput igre

Autor videa Dinko Šimac pojasnio je pozadinu priče: “Ovakav real time dizajn svijeta i svih detalja bez presedana, otvara beskonačne mogućnosti individualcima koji su inspirirani svjetovima iz igara.”.

Autorica melodija je Anna Moor, dok je partituru koja prati film komponirao britanski filmski skladatelj Joshua Urben. Opisani video možete pogledati u nastavku.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay