Apolitični

Hrvatska električna daska na kojoj se lebdi nad morem postaje svjetski hit!

Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovisnici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati. Riječ je o jedinstvenom proizvodu nazvanom Plurato Sailfin, prvoj hrvatskoj električnoj hidrokrilnoj dasci, osmišljenoj i proizvedenoj u Splitu koja se na našim plažama pojavila prošlog ljeta.

– S cijelom pričom krenuli smo prije četiri godine kad je napravljen prvi prototip. Do današnjeg dana smo znatno unaprijedili sve procese proizvodnje i izradili proizvod vrhunske kvaliteta i dizajna u kojemu mogu uživati ne samo iskusni vozači već i početnici – kazao nam je Bože Šarić, voditelj prodaje startupa Plurato koji je razvio ovaj jedinstveni proizvod.

Električna daska, pojašnjava, zasniva se na foiling tehnologiji, a prepoznatljiva je po tome što vozači lebde iznad mora zahvaljujući podvodnom krilu koje stvara uzgon i smanjuje otpor kretanja kroz more, odnosno vodu. Daska je lako rastavljiva i sastavljiva, jednostavna je, nema dodatnih kabela. Radi tiho, bez emisije štetnih plinova. Ima bežični daljinski s izmjenjivom baterijom čije trajanje varira od 60 do 80 minuta, ovisno o stilu vožnje. Sailfin pogoni vrlo tih električni motor koji razvija brzinu do 35 km/h, a namijenjen je vožnji po morima, jezerima i rijekama.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: vecernji.hr screenshot