Apolitični

Hrvatska u digitalizaciji ‘skočila’ za jedno mjesto

Hrvatska je prema indeksu gospodarske i društvene digitalizacije DESI, kojeg je razvila Europska komisija, za 2018. ‘skočila’ za jedno mjesto u odnosu na 2017., na 22. među 28 članica EU-a, dok je u podkategorijama tog indeksa najbolje 8. mjesto zauzela sa povećanjem uporabe usluga u oblaku od strane poduzeća.

DESI indeks (The Digital Economy and Society Index) je složeni pokazatelj gospodarske i društvene digitalizacije, koji Europskoj komisiji omogućava procjene razvoja država članica u području digitalne konkurentnosti koji pridonosi analitičkoj osnovi europskog semestra.

DESI je ove godine, kako su izvijestili iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Europska komisija prvi puta objavila zajedno sa Izvješćem o digitalnom razvoju Europe.

“DESI 2018. za Hrvatsku iznosi 46,7, čime se Hrvatska smjestila na 22. mjesto, čime je napredovala za jedno mjesto u odnosu na 2017., kada je bila na 23. Hrvatski građani su iznadprosječni korisnici interneta, a poduzeća vješto koriste digitalne tehnologije”, ističu iz tog Središnjeg državnog ureda.

Cijeli članak možete pročitati na: nacionalno.hr

Foto: Pixabay