Apolitični

Hrvatska će i ove godine sufinancirati kupnju električnih vozila!?

Izdanje RTL Danas je donijelo ohrabrujuću vijest da će država i ove godine sufinancirati nabavu potpuno električnih vozila i plug-in hibrida.

Kako izvještava RTL televizija, iako tu informaciju sinoć još nismo pronašli na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i ove godine se očekuje sličan javni poziv početkom ljeta. Tako je mjesec lipanj rezerviran za sufinanciranje punionica električnih vozila u iznosu od 10 milijuna kuna, a istovremeno se ovaj poziv odnosi i na sufinanciranje tvrtki, odnosno pravnih osoba u iznosu od 22 milijuna kuna za kupnju električnih vozila. Mjesec srpanj je, kako prenosi RTL, rezerviran za fizičke osobe s također 22 milijuna kuna za kupnju električnih i plug-in automobila, te električnih ‘motocikala’ (L1 do L7) i taj poziv će biti objavljen u istom mjesecu.

Sve o poticajima Fonda za kupnju energetski učinkovog vozila u 2019.

OPRAVDANI TROŠKOVI ULAGANJA

Fondu je opravdana kupnja predmetnih vozila plaćenih gotovinom, temeljem ugovora o kreditu ili temeljem ugovora o financijskom leasingu. Fondu nije opravdan trošak koji je nastao temeljem korištenja vozila prema sklopljenom ugovoru o operativnom leasingu.

DOSTAVLJANJE ZAHTJEVA

Zahtjev za sufinanciranje i sva obvezna dokumentacija dostavlja se preporučenom poštom (s naznakom datuma i vremena zaprimanja u poštanskom uredu na omotnici) ili osobno putem pisarnice Fonda u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom te adresom podnositelja zahtjeva,na adresu: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, uz naznaku: ‘Zahtjev na javni poziv za vozila – građani – 2019.’

Svaki zahtjev mora biti predan u zasebnoj omotnici, na kojoj će biti navedeno ime, prezime i adresa prijavitelja te naznačeno „Zahtjev na javni poziv za vozila – građani – 2019.“.

ŠTO NAKON PRIJAVE?

Fond će obraditi sve pristigle zahtjeve koji budu sadržavali svu obveznu dokumentaciju te će donijeti odluku o sufinanciranju

ŠTO NAKON POTPISA UGOVORA?

Korisnici imaju rok od 12 mjeseci za kupnju vozila i dostavu dokumentacije Fondu za isplatu.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay