Apolitični

Hrvatska 2018. privukla 14 posto više Španjolaca, aviokompanije i nogometaši dovode nove

Broj španjolskih turista u Hrvatskoj porastao je 2018. za 14 posto a u 2019. se očekuje nastavak rasta zahvaljujući novim zračnim linijama između dviju zemalja ali i popularnošću Hrvatske nakon što su njeni nogometaši igrali u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, rekli su u petak sudionici turističkog sajma u Madridu. Do nedjelje se u Madridu održava međunarodni sajam Feria Internacional de Turismo (Fitur), jedan od najvećih turističkih sajmova u Europi na kojem sudjeluje osam hrvatskih agencija. „Hrvatska drži pozitivnu poziciju na ovom tržištu, a hrvatske destinacije sve više privlače Španjolce i to tijekom cijele godine“, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ).

Prošle godine je Hrvatsku posjetilo 290.000 turista iz Španjolske, što je 14 postotni rast u odnosu na 2017. Istovremeno je zabilježeno 641.000 noćenja, što predstavlja rast od 13 posto.

„Jedan od razloga rasta su svakako i aviolinije“, napominju u HTZ-u. Između Španjolske i Hrvatske leti direktno pet zrakoplovnih kompanija – Croatia Airlines, Iberia, Iberia Express, Vueling i Norwegian Air.

Nakon što je Hrvatska u srpnju igrala u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu mnogi Španjolci i „latinosi“ spominju nogometaše kada čuju za Hrvatsku. Posebno ističu kapetana reprezentacije Luku Modrića koji igra za europskog prvaka Real Madrid od 2012.

Cijeli članak možete pročitati na: mint.gov.hr

Foto: Pixabay