Apolitični

Hrvati na skijanju 2017.

Hrvati na skijanju 2017.

Ove sezone bijelo zadovoljstvo će sebi priuštiti podjednak broj hrvatskih građana kao prošle zime. U takozvanom „hrvatskom tjednu“ skijalo ih je stotinjak tisuća, a tijekom cijele zime i do 200.000.

Onaj najudaraniji termin je od 7. do 14. siječnja.

Predsjednik Udruge putničkih agencija, Boris Žgomba je za RD kazao: Da, procjenjuje se da ih je 200.000 s tim da ih otprilike 100.000 u organiziranim aranžmanima, a ostatak u individualnim.

Zanimalo nas je koja su Hrvatima najomiljenija skijališta?

To se isto ne mijenja godinama. To su Italija, Austrija, Slovenija s jedne strane, a imamo naravno Francusku i Bosnu i Hercegovinu sa svojim skijaškim odredištima oko Sarajeva i Vlašića, kaže gospodin Boris Žgomba i dodaje: Kad gledate ovaj skijaški tjedan tu su i cijene najpovoljnije ali i kad gledate navike Hrvata, to je u velikoj mjeri odlazak u apartmane, privatne, gdje su cijene male i ugodne i gdje se uspijeva za relativno mali novac odskijati.

I na kraju, malo o cijenama.

Jedan tjedni paket u Italiji je oko 2.800 do 3.500kn kad je boravak u apartmani u pitanju. Cijene se nisu mijenjale, pogotovo u ovom glavnom, udarnom skijaškom tjednu koji je u stvari najslabiji tjedan cjenovno na skijalištima. Dakle, cijene se nisu mijenjale, čak su negdje i povoljnije u odnosu na prošlu godinu, zaključio je predsjednik Udruge putničkih agencija, Boris Žgomba.

Dodajmo da su za Dalmatince i dalje najpopularnija skijališta u okolici Sarajeva, za koja ove godine vlada i povećan interes.

Direktor sportskog centra kupreškog hotela Adria ski, Zvonko Bagarić nam otkriva kakav je interes za Kupres ove godine: Mi smo već ima mjesec dana popunjeni što se tiče smještaja u motelu Tikvice i hotelu Adria ski. S obzirom da se sve veže na skijanje mislim da neće biti kasnije ni upitna popunjenost ostalih objekata.

Čini se da ljubitelji bijelih padina ne trebaju brinuti za snijeg jer bi ga prema prognozama trebalo biti dovoljno, no ako i ne, snježni topovi će obaviti posao.

Zvonko kakve su cijene ove godine? Jesu li na nivou prošlogodišnjih paket aranžmana?

Što se tiče paket aranžmana, gastronomije, pića, ski karata zadnjih pet godina nismo mijenjali cijene, kaže Zvonko Bagarić.

Nadamo se da će snijega biti dovoljno, a mi ćemo prema mogućnostima pokušati stići do vas – netko na tjedan, netko vikend, a netko bar na izlet.