Apolitični

Hrvati otkrili novu zimsku destinaciju! Evo kamo bježe u potrazi za toplim vremenom!

Tijekom zimskih mjeseci mnogi Hrvati bježe u toplije krajeve. I dok su posljednjih godina nezaobilazne destinacije bile zemlje poput Tajlanda i Tanzanije (najviše se išlo na Zanzibar) u ovom trenutku jedna druga postala je pravi hit.

Na društvenim mrežama sve više naših građana stavlja fotografije s Cipra. Neki su se vratili, a neki će tek ići. Početkom prosinca iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman poletio je prvi izravni let iz Hrvatske prema ciparskom gradu Paphosu kompanijom Ryanair (prometuje svakog ponedjeljka i petka) pa ne čudi toliki interes Hrvata za posjet ovom otoku koji se može pohvaliti s oko 340 sunčanih dana u godini.

Cipar je inače i najtopliji otok Sredozemlja (u prosincu se dnevne temperature kreću oko 20 stupnjeva koliko je i more), a kad se u obzir uzme da irska niskotarifna kompanija Rynair povratne karte iz Zagreba do Paphosa prodaje već za 50-ak eura te da let u jednom pravcu bez presjedanja traje oko dva i pol sata – onda ni ne čudi tolika pomama Hrvata za Ciprom

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay