Apolitični

Hrvat na snimanju Plaćenika 4: “Ja sam bio dvojnik Dolpha Lundgrena…”

“Plaćenici” su se vratili na velika platna u četvrtom izdanju i ponovo predstavljaju najveća imena glumačke akcijske scene. Jason StathamAndy GarciaSylvester Stallone Dolph Lundgren donose vam novu dozu akcije, uz pridružene članove Megan Fox, 50 Centa i mnoge druge.

Film obiluje akcijskim scenama, kad je riječ o uporabi oružja pa do borilačkih scena. A upravo su i hrvatski kaskaderi dali značajan pečat ovom spektakularnom akcijskom spektaklu, na koji je potrošeno 100 milijuna dolara.

Jedan od njih je i Osječanin Dragan Franjković, cijenjeni trener borilačkih vještina iz Osijeka, koji je Jutarnjem listu ustupio nekoliko ekskluzivnih fotografija sa seta “Plaćenika” s Dolphom Lundgrenom. O tome kako je došlo do angažmana kaže: “Prije svega, veliku zahvalu bih htio uputiti cijelom timu, kao i našem koordinatoru Roku Cvetkovu iz Slovenije i Goranu Stjepanoviću. Bez njih dvojice ovaj projekt ne bi bio moguć. Rok Cvetkov je vrlo poznat u cijelom svijetu po svojim performansima koje je izvodio diljem svijeta, a ono što bih htio napomenuti je da ovo nije pojedinačni projekt, već projekt svih nas – kaskaderskih timova iz Hrvatske i Slovenije. Prepoznati smo na svjetskoj kaskaderskoj sceni i da nije cijeli tim odradio posao kako treba, ništa od ovoga ne bi bilo.”

“Ja sam bio jedini Dolphov dvojnik, a sve su to manje-više bile opasne scene, pucnjava, trčanje… Bio sam angažiran i kao fight koordinator, predlagao sam borilačke scene i dosta toga je bilo i prihvaćeno. Imao sam nekoliko koreografija spremnih za njih u svakom trenutku. Dosta borilačkih scena s oružjem smo uvježbavali s 50 Centom. Ali, ne bih želio isticati samo sebe jer je bila angažirana cijela ekipa”, skromno uoči hrvatske premijere “Plaćenika 4” priča Dragan Franjković.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Privatni Album