Apolitični

Hrana koja ‘vraća iz mrtvih’: Što jesti kada smo prehlađeni ili imamo gripu?

Prije, no što krenete čitati članak stavite kuhati pileću juhu. Ona je broj jedan na listi, a njezina ljekovitost i znanstveno je potvrđena.

Jogurt ili skyr

Hrana bogata proteinima prva je linija obrane od virusa. Proteini pomažu stanicama imuniteta da se regeneriraju. Preporuča se u većim količinama.

Kelj

Kelj spada u najzdravije vrste povrća. Obiluje vitaminima i mineralima. Kelj će opskrbiti tijelo iscpljeno bolešću esencijalnim nutrijentima.

Čaj

Ublaži bol u grlu, a para će učiniti začepljene dišne puteve opet prohodnima. Zeleni čaj jer obiluje antiokisdansima koji regeneriraju.

Fermentirana hrana

Kiseli kupus, kefir, tempeh ili miso pozitivno djeluje na mikrobiom. Hrani dobre bakterije u želucu, gdje je ključ jakog imuniteta.

Pileća juha

Pileća juha je savršen obrok u vrijeme gripa i prehlade. Poslužit će i ona iz vrećice.

Jaja

Jaja obiluju proteinima i važnim nutrijentima poput cinka i vitamina D koji igraju veliku ulogu u jačanju imuniteta.

Voda

Zbog curenja nosa i kihanja postoji veliki rizik od dehidracije. Voda će nas sačuvati od glavobolje, regulira temperaturu i burezima da izbace toksine.

Cijeli članak možete pročitati na: rijecanin.rtl.hr

Foto: Pixabay