Apolitični

HPD Malačka obilježava 19. obljetnicu svog rada

Ovih dana u Kaštelima vlada veselje u planinarskom društvu Malačka koji slavi 19 godina postojanja. Tome u čast će se u nedjelju, 17. siječnja, u planinarskom domu na Malačkoj, organizirati proslava njihova rođendana. Svečanost će započeti tradicionalnom planinarskom turom, stazom od Labina preko sela Botići, kontrolne točke PPD „Crni krug” do doma na Malačkoj. Na turu se polazi vlakom sa željezničke stanice u Kaštel Starom u 7.45. Prema planu, u dom na Malačkoj stići će se oko 13 sati, nakon čega će se služiti sveta misa u kapelici Blaženog Alojzija Stepinca. Nakon misnog slavlja slijedi kratki kulturni program uz pozdravnu riječ domaćina, a potom će za sve sudionike proslave biti poslužen zajednički ručak.
Završetak druženja predviđen je oko 16 sati, kada se kreće put željezničke postaje u Kaštel Starom. Ovom slavljeničkom druženju, u večernjim satima subote, u domu na Malačkoj bit će upriličeno predavanje Milene Šijan o podvigu ženske hrvatske alpinističke ekspedicije – usponu na Mount Everest. Za sve goste koji pristignu osigurano je spavanje, naglasili su iz HPD-a Malačka.
Čestitamo planinarima i vrijednim ljubiteljima prirode iz HPD-a Malačka i želimo im još jako puno uspješnih planinarskih i društvenih pothvata.

Više u kategoriji: Hobi, Život
Izvor i foto: kastela.org
D. Šabić, mag. nov.