Apolitični

HPD Bijaćka vila, pjeva za vas

HPD Bijaćka vila, s ljubavlju priređuje koncert svojim Kaštelanima i svim prijateljima ovog izuzetno lijepog dijela Dalmacije.

Kao i nekoliko prethodnih godina, nakon nastupa na susretu zborova u Pirovcu, hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila, pjevat će i pred domaćom kaštelanskom publikom, na koncertu koji će se održati, večeras (2. srpnja,) u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20.30 sati.

Pogledajmo kako pjeva HPD Bijaćka vila


Ovaj ljetni koncert ujedno označava kraj zborske pjevačke sezone, a program koncerta koncipiran je kao presjek rada cijele sezone, što je i inače redovita pojava u takvim prilikama u zborskom svijetu.
Tako će se na programu ove večeri naći širok spektar skladbi, od gregorijanskih napjeva pa sve do obrada popularnih hitova. U njihovom nastupu bit će zastupljeni živući svjetski autori kao Jenkins i Doyle, a posebna pozornost bit će poklonjena domaćem glazbenom izričaju, kojeg članovi Bijaćke vile žele prikazati u svom bogatstvu njegovog kolorita pa će tako izvesti djela Berdovića, Magdića, Sunka i drugih autora. Ovo će biti koncert za dugo sjećanje. Dođite u K. Lukšić u čarobno ozračje dvorca Vitturi.