Apolitični

Hotelijeri spremni za sezonu, prvi gosti sramežljivo stižu, a dočekuju ih s toplomjerima i dezinfekcijskim sredstvima. Svi polažu nade u domaće ljude

Hrvatske su se granice sramežljivo otvorile, većina smještajnih kapaciteta svoja vrata planira otvoriti početkom lipnja ili su već počeli s radom, no što je s rezervacijama i očekivanim dolaskom gostiju?

Neizbježno je kako će zbog pandemije koronavirusa prihod od turizma ove godine biti smanjen, primjerice, u splitskoj zračnoj luci očekuju kako će, za razliku od prošlogodišnjih tri milijuna gostiju, u 2020. kroz Resnik proći njih čak dva puta manje. Oni koji se odluče na dolazak u našu zemlju moraju pokazati rezervaciju hotelskog smještaja ili dokazati da su vlasnici nekretnine, odnosno plovila u Lijepoj našoj.

Poslovanje nije stalo ni u splitskom hotelu “Globo” iako je situacija u kojoj su se našli vrlo nezahvalna, kaže nam Marina Macan, general manager ovog objekta.

– U travnju smo bili zatvoreni za goste, dok sam za to vrijeme sama sa svojih deset zaposlenih pripremila hotel da se po svim preporukama HZJZ-a i bez imalo straha naša vrata mogu otvoriti početkom svibnja. Tako je i odrađeno te smo prvog gosta primili 4. svibnja.

S obzirom da smo dobar dio godine orijentirani prvenstveno na domaće tržište te na naše stalne goste, uspjeli smo u ovom razdoblju od deset dana primiti naše drage korporativne klijente. Usvojene su nove procedure, djelatnici su podijeljeni u smjene na način da se ni ne viđaju, u sat vremena praznine nastupa naša sobarica koja prozračuje hotel i dezinficira sve javne prostore.

Kontakte s gostima smo također minimalizirali pa ih tako na ulazu dočekuje kuverta s dodatnim informacijama, dezinfekcijska sredstva, kao i dobrovoljna izjava o zdravstvenom stanju. Ujedno je priložen i toplomjer, dezinfekcija obuće je također obvezna na samom ulazu u objekt.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay